FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

Buitendag 2017 Kuinderbos

23 april 2017 14:03 Zitten aan een picknicktafel in het Kuinderbos. Wie, waarom en wanneer?
De vrijwilligers van FTC Marknesse, Jan V, Ronald, Wout, Sjouke, Wim G en Frans. Gaan een parcours uitzetten in het bos dit ter voorbereiding van de Buitendag 2017 die over enkele dagen, 2e Paasdag, hier plaats zal vinden. Een ATB parcours voor de jeugd, dit in samenwerking met de Rabobank Noordoostpolder-Urk.
Wim, onze koffiejuffrouw, voorziet ons van verse koffie en overheerlijke eigengebakken gevulde koeken.
Maar voordat wij aan de tafel plaats hebben genomen is al het nodige werk verzet: het traject bepaald, takken weggehaald, vervelende stronken verwijderd, brugjes beveiligd, schermen geplaatst en nog meer. Na de pauze de definitieve route afgezet met linten. De coördinator Sjouke is tevreden en wat ons betreft mag het beginnen, maar eerst nog de fietsen ophalen in Oosterwolde.

En dan is het 17 april 2017, 09.30 uur, het weer lijkt goed. De vrijwilligers van FTC Marknesse komen aan op het terrein van de Buitendag. De laatste puntjes op de i worden gezet, de tent van de Rabobank wordt opgezet, de helmen liggen klaar, de fietsen tiptop in orde. Het kan beginnen.
10.00 uur, de eerste kinderen melden zich bij Andries en Jan V voor het passen van de helm. Sjouke en Bento hebben de route geïnspecteerd en groen licht gegeven. Rien, Robert en Frans stellen de fietsen af en de eerste rondjes worden gereden. Blijde gezichten bij de kinderen én de vrijwilligers. Nog meer kinderen melden zich en een enkeling moeten wij helaas teleurstellen, zij zijn nog té klein om een rondje te rijden. Begrip bij de ouders.
Het waait flink, maar ook bij ons loopt het storm, heel veel kinderen genieten van het mooie rondje en willen nog een keer rijden. Krijgen de vraag van ouders of wij ook een ATB-jeugdafdeling hebben. Moeten hen teleurstellen, wel wordt er verwezen naar de prachtige Voorsterbosroute.

400, misschien wel 500 kinderen hebben deze dag één of meerdere rondjes gefietst en dat alles door de medewerking van de eerder genoemde vrijwilligers. 16.00 uur, einde Buitendag, de route wordt ontdaan van de afzetlinten, de brugjes worden schoongemaakt, de helmen en fietsen op de kar geplaatst, handen geschud en met pijn in de benen op weg naar huis. Pijn in de benen? Jazeker, niet van het fietsen maar 7 uur staan in weer en wind.
Heren vrijwilligers, bedankt, jullie hebben FTC Marknesse weer mooi de nodige publiciteit bezorgd.