FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

Cursus wegkapitein

2 juni 2016 09:07 Wat is een wegkapitein? De belangrijkste taak is om groepen op een plezierige en veilige wijze te begeleiden. Idealiter wordt de wegkapitein gestuurd door het beleid van de vereniging en onder begeleiding van een hoger gekwalificeerde instructeur.

De wegkapitein handelt volgens de verkeersregels en de gedragscode van de NTFU en houdt in de gaten of de deelnemers zich hier ook aan houden. Hij durft deelnemers aan te spreken op het niet nakomen van de gemaakte afspraken. De deelnemers kunnen hierbij zowel jeugdigen als volwassenen zijn. FTC leden kunnen gratis deelnemen aan deze opleiding want de vereniging neemt de opleidingskosten voor haar rekening.

FTC Marknesse biedt de cursus wegkapitein aan voor haar leden en deze duurt 1 dag van 10.00 tot 16.00 uur met theorie en praktijk (fiets noodzakelijk), indien gewenst kunnen we het ook in twee avonden organiseren. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 14. Deelname met positief gevolg levert een certificaat op.

Graag willen wij als vereniging inventariseren wanneer we deze opleiding het beste kunnen geven. Is dat voor de zomervakantie of erna, in 1 dag of twee avonden.
Je kunt je opgeven of informatie opvragen bij:

De NTFU instructeurs Gerard Top (Gerardtop@home.nl) of Harmen Scholtalbers (harmen@wielrenschool.nl )