FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

Onderhoud MTB route Voorsterbos

5 december 2016 08:53 MTB-Voorsterbos nieuws

Nadat we 15 oktober al vol enthousiasme twee nieuwe stukjes route hadden aangelegd, kreeg dit zaterdag 19 november een vervolg. Vrijdagmiddag de materialen en gereedschappen alvast op de aanhanger gezet, want boswachter Dick kon er zaterdag niet bij zijn, dus de schuur van Natuurmonumenten was niet open. Maar aan alles was gedacht en we konden mooi op tijd met een ploegje van zo’n zeven man, Hein, Marc, Richard, Eddo, Geert, Rien en Bento aan de slag. Eerst maar eens een nieuwe verbinding maken in het Kadoelerbos. Het was nog droog en gelukkig durfde Hein het aan om met de aanhanger achter zijn auto het werkpad op te rijden, wat achteraf ook geen probleem bleek, maar dat scheelde mooi een stuk sjouwen.

Een week ervoor was ik al ter plaatse wezen kijken hoe de route nu zou moeten lopen en waar dan de nieuwe brug moest komen. Na kort overleg bleek dit akkoord bij iedereen en konden we aan de slag. Als geheel vanzelf gingen Geert en Marc al naar achteren om het pad te maken en de overige mannen starten vooraan om de bocht te verleggen en de brug te bouwen. Met een korte koffiepauze met de wafels van Marc, konden we tegen 12:00 uur constateren dat het toch wel weer een heel mooi pad was geworden en ons verzamelen op de parkeerplaats om daar eerst maar eens de door Hein meegebrachte lunch te nuttigen. Samen met de koffie van Marc ging dit uitstekend en met deze opgedane energie was daarna het aanpakken van het slechte stuk in de Dennenzaadtuin aan de beurt.

Het idee was om het natte deel om te leggen richting de weg, maar naar de inzichten ter plaatse bleek, ook omdat Marc al er al zoveel werk in had zitten, dat we het bestaande parcours verder zouden ophogen met zand. Er lag nog een hoopje, zo’n dertig kruiwagens, dus daar konden we wel wat mee. Eerst maar eens de route weer blad vrij harken. Nadat we beurtelings krui werk hadden gedaan en voor het overige ook zandgaten naast het parcours hadden gespit, werd het pad al mooi zanderig. Misschien was het de regen, maar om drie uur was het mooi geweest. Terug naar de werkschuur van NM nog even het gereedschap schoon spoelen en alles weer achter het hek. Na een kort doei doei en tot de volgende keer, voldaan naar huis met de gedachte, vandaag had ik niet willen missen!

Rien Maljaars