FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

Openingsrit 2017

27 maart 2017 09:22
Het is 10.00 uur wanneer er 11 personen in wielerkleding verschijnen bij de Poldertoren. Er wordt geklaagd over het weer, koud én mistig én over de door het Nederlands voetbalelftal geleverde wanprestatie. Blind moet weg is de algemene tendens.

Maar wij zijn hier niet voor het voetbal maar om deel te nemen aan onze openingsrit. Twee niet-Polderbewoners, Helga en Gerard, maken ook deel uit van de 11. Heel leuk. Wij vertrekken richting Marknesse, tis inderdaad frisjes, komen aan bij ’t Hart en er staat niemand. Is het in Marknesse wel doorgedrongen dat de afgelopen nacht de zomertijd is ingegaan? Gelukkig, men is ervan op de hoogte want langzaam druppelen de eerste rijders binnen, ook uit Ens, half 11 vertrekken twee groepen richting Blokzijl en de Tijssengracht. In groep 2 de eerste en enige lekke band en dit biedt de leider van de groep, Sjouke, de gelegenheid om zijn voicemail te beantwoorden. Want wat is er aan de hand? Sjouke is gebeld om Danny Blind op te volgen, slaat dit aanbod af. Vindt het gezelliger om met de Zaterdaggroep op pad te gaan dan met zo’n stelletje arrogante, wanpresterende grootverdieners.

Groep 1 wacht tot zij groep 2 weer in het oog krijgt, zet de reis voort door Giethoorn, over kronkelende fietspaden naar Wanneperveen, St. Jansklooster, Kraggenburg om vervolgens bij Het Wapen van Ens aan te steken. Groep 2 volgt vrij snel.
Koffie en thee staat klaar. Bij het bestellen van thee van één van de mannen komt de opmerking: “thee? Dat is voor ouwe vrouwen”. Wie kan dat gezegd hebben? Het antwoord mag je sturen naar één van de bestuursleden en de winnaar kan rekenen op een prachtige prijs.
De snert, roggebrood/spek/stokbrood staat klaar. Hiervan wordt smaakvol gebruik gemaakt. Dennis, mocht je dit lezen, het was weer goed verzorgd. Aantal rijders vandaag 35, aan de koffie/thee 26.

Mensen, allen een goed en zonder valpartijen seizoen toegewenst.

Het bestuur.

Oh ja, wij zijn nog naarstig op zoek naar een voorzitter en het schrijven van een redactioneel stukje is ook gewenst.