FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

Wielrencursus voor beginners

21 maart 2019 12:18 Wil je leuk, ontspannen en onder deskundige begeleiding leren wielrennen?

Lekker door de polder fietsen, genieten en gezond bezig zijn?

Meld je dan aan voor de beginnersgroep wielrennen van FTC Marknesse.

Voor Wie

Deze cursus is voor iedereen van 12 tot 65 die graag wil gaan fietsen op een racefiets. Ervaring of een goede conditie is beslist niet nodig. Zelfs een eigen racefiets hoef je nog niet direct te hebben, want deze kan je de eerste keren ook huren via Wielrenschool. Ook andere materialen zoals helmen, reservebanden of bijvoorbeeld een bidon zijn op aanvraag te huur.

Wanneer

De cursusavonden zijn altijd op maandagavond om 18:45. vanaf 1 april starten we, vertrek is bij de poldertoren in Emmeloord.

Op maandag 25 maart organiseren we een gratis toegankelijke informatieve introductieavond. Hierbij maken we kennis met elkaar en leggen we het hele programma uit. Ook heb je de gelegenheid om je fiets aan een veiligheidskeuring te onderwerpen.

Deze avond wordt gehouden bij Wielrenschool, de Deel 22A te Emmeloord. De aanvang is om 19:30 uur. Opgeven voor deze avond kan via een email naar info@wielrenschool.nl

Hoe

Het is een programma van 6 weken waarbij we vanaf de basis beginnen.

We doen veel oefeningen op afgesloten terreinen en autoluwe wegen waarbij we veel aandacht besteden aan de techniek van het fietsen. Dus onderdelen als noodstop, goede bochtentechniek, schakelen en het rijden in een groepje worden in een veilige omgeving geoefend.

Op een ontspannen manier leer je de racefiets steeds beter beheersen en ga je vanzelf steeds iets sneller en iets verder weg fietsen. Verschil in conditie of snelheid is niet belangrijk, het gaat om plezier en gezond bezig zijn.

Na afloop van de cursus heb je voldoende ervaring om, indien je dat wilt, met de meer gevorderde fietsers van FTC Marknesse mee te rijden. Deze hebben ook op maandagavond een trainingsgroep. Wij zorgen ervoor dat je hierbij kunt aanhaken.

De trainingen worden gegeven door Harmen Scholtalbers van Wielrenschool, hij is een gediplomeerde wielrentrainer van de NTFU. Daarnaast weet hij alles van het verhelpen en voorkomen van zadelpijn en de optimale afstelling van je fiets.

Kosten

Aan de cursus zijn kosten verbonden, informeer via info@wielrenschool.nl of voorzitter@ftc-marknesse.nl