FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

Competitie afdeling FTC Marknesse KNWU

Racefietsers die graag willen trainen en presteren in competitieverband, kunnen dit bij FTC-Marknesse op verschillende manieren doen. Elke maandag- en woensdagavond wordt er in 3 verschillende groepen gereden (zie toer & recreatie). Op zondag wordt gezamenlijk met de toerafdeling een rustige duurtraining gehouden van ongeveer 100 km.

De afdeling competitie zorgt voor verschillende facetten als het gaat om de krachtmeting in tijd en conditie.
Voor 2015 staan de volgende activiteiten op het programma :
  • Wedstrijdtrainingen.
In het zomerseizoen worden er regelmatig wedstrijd gerichte trainingen gegeven voor de wedstrijdrijders van de vereniging.
  • Tijdritten.
In 2015 wordt er speciaal voor de tijdrijders een eigen 'clubcompetitie' bijgehouden. Gedurende het seizoen kan iedereen die dit wil aan verschillende wedstrijden in de regio deelnemen. Onderling wordt er een stand bijgehouden. Deze tijdritten zijn voor iedereen toegangkelijk. Dus ook voor de renners die op recreatief niveau meefietsen.
  • Wedstrijden.
De vereniging organiseert verschillende wedstrijden. Elk jaar in mei wordt één van de grootste tijdritten van het land georganiseert aan de Zwartemeerweg met ongeveer 150 deelnemers uit het hele land. In juni staat er een wedstrijd in Kuinre op het programma en na de zomer een ploegentijdrit. Ook worden er voor de jeugdleden een aantal wedstrijden in Emmeloord georganiseerd.
  • Zomeravond Competitie.
Een wedstrijd voor licentiehouders. Zowel de FTC-Marknesse als WV Urk zullen gedurende het zomerseizoen een ZAC organiseren. Deelname kan op daglicentie.
Deze wedstrijden zijn bestemd voor wedstrijdrijders met en zonder licentie en ook jeugd vanaf 8 jaar kan in aparte klasse deelnemen. Meer info zie : www.zomeravondcompetitie.info
  • Criteriums en wedstrijden.
Naast de zomeravond competitie wedstrijden zijn er landelijk en regionaal ook andere wedstrijden waar leden van FTC-Marknesse aan deelnemen. In Friesland worden er door WV Snits veel wedstrijden en tijdritten gehouden. Ook via de site van de KNWU zijn er data te vinden van wedstrijden.
  • Cyclo's.
Het rijden van cyclo's (toertochten met tijdsregistratie) in binnen en buitenland is ook een activiteit die door de competitie afdeling wordt ondersteund. Veel leden rijden in het zomerseizoen één of meerdere buitenlandse cyclo's zoals Trois Ballons, Dolomieten Marathon, Marco Pantani en La Marmotte. Voor deze cyclo's wordt er ook veel in groepsverband getraind, deze trainingen beginnen al in de winter.