FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

MTB toertochten

Veldtoertochten worden door het hele land georganiseerd. Het zijn bijna altijd volledig uitgepijlde tochten van 25-45 kilometer met zelfs uitschieters tot 80 kilometer. Het seizoen van de veldtoertochten duurt vanaf begin september tot eind maart.
In de winter van 2013-2014 is er door vrijwilligers hard gewerkt aan een MTB route in het Voorsterbos. Deze nieuwe route is in juni 2014 officieel geopend en start bij de Kadoelerbrug.

Het rijden van deze tocht is niet competatief maar is puur recreatief bedoeld. Een ieder rijdt in zijn/haar eigen tempo de tocht, meetal zijn er één of meerdere verzorgingsposten waar soep, thee of koek te verkrijgen is.

In de regio zijn er tal van mogelijkheden om aan tochten deel te nemen. In de omgeving van Hattem zijn er bijna elke zaterdag wel tochten te vinden en op zondag kan men rond Diever en Ruinen terecht. Ook de regio Ermelo / Apeldoorn en Veenendaal staat bekend om hun verzorgde tochten. Voor het betere klimwerk kan worden deelgenomen aan tochten rond Holten en Nijverdal. 

Op de toerkalender staan de bekendste tochten elke week vermeld, op het gastenboek wordt aangegeven waar er gereden gaat worden en hoe laat het vertrek is. Er wordt de meeste tijd samen naar een gereden. Na afloop is het meestal even gezellig nazitten in de kantine met een bak snert waarna men in het begin van de middag weer thuis is.