FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

Over MTB & CX

Veel leden van FTC Marknesse maken naast de racefiets ook gebruik van een MTB of veldfiets. De mountainbike wordt vooral na het wegseizoen ingezet om de condititie in de winter op peil te houden.

Maar er gebeurt meer dan alleen het rijden van toertochten in de winter. Een aantal leden rijden ook MTB-wedstrijden. Deze wedstrijden worden grotendeels in het zomerseizoen gehouden. Maar ook in de herfst zijn er nog een aantal leuke wedstrijden of marathons in de omgeving.

In de winter zijn er ook strandwedstrijden, deze worden steeds populairder en zijn voor de specialisten het hoogtepunt van het winterseizoen.

Een aantal leden neemt met een veldfiets, ook wel CX of crosser genoemd, deel aan speciale wedstrijden in het winterseizoen. Voor deze mensen wordt er in Kampen op een verlichte baan bij KWC-Kampen speciale trainingen gegeven op een vaste avond.

In de herfst/winter wordt er in het weekend regelmatig deelgenomen aan veldtoertochten. Op de Veluwe,  in Drenthe is er bijna elke week wel georganiseerde tocht te bezoeken. Ook wordt via het gastenboek kenbaar gemaakt om op zondag gezamenlijk een ritje te rijden in de omgeving.