FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

Succesvolle editie van de Omloop van Ens

16 juni 2022 20:53 Na twee jaren zonder Omloop van Ens, was het gisteravond dan eindelijk weer zover. Ruim zestig renners streden voor de eer op het ruim 6 km lange parcours bij Ens, verdeeld over de A- en de B klasse.

De omstandigheden waren prachtig, lekkere temperatuur en weinig wind. Misschien wel te weinig wind zullen een aantal renners hebben gedacht. Het begon overigens met de nodige stress voor de organisatie bij de inschrijving in het Wapen van Ens. Het aan de praat krijgen van de laptops liep niet bepaald vlot dit keer en er werd overgegaan op het ambachtelijke handwerk, pen en papier dus.

Na de gebruikelijke fotoshoot door Romagna van de voorste renners, klonken de verlossende startschoten. De snelheden zaten er goed in. De voorste renners van de pelotons trokken met regelmaat verbeten gezichten. De renners achterin het peloton zaten daar op hun gemak te genieten van het werk voor hun.

Terwijl de renners hun rondjes aflegden, werd de sfeer bij de start/finish steeds beter. De muziek werd opzwepender, de stamtafel werd geïnstalleerd en ter verhoging van de feestvreugde voorzien van een krat bier.

Over de uitslagen kunnen we kort zijn. De besten hebben gewonnen en mochten het podium betreden. Daar werden ze voorzien van een Baby Tree van de firma Fairplant uit Emmeloord. Nu maar hopen dat het kweken van hun eigen fruitboom ze net zo goed afgaat als het fietsen.

Alle vrijwilligers en renners worden bedankt voor weer een prachtige editie van de omloop van Ens.

Op de facebook pagina van FTC zijn foto's en video's te zien.