FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

HetDriemTiem/Zaterdaggroep

7 november 2016 11:17 Het is zaterdag 5 november, 8.00 uur. Wat te doen? Gaan we wel of gaan we niet? Na telefonisch overleg met enkele prominenten van Het DriemTiem, wordt besloten om toch maar niet van start te gaan. Jammer maar het is niet anders. Zoals een beroemd sporter eens zei: “elk nadeel heeft zijn voordeel”. En dit geldt zeker voor HetDriemTiem, want nu:
-Géén fietser die een ree omver rijdt. Enige kwetsuur was een hersenschudding. Bij wie? Bij de ree natuurlijk;
-Géén fietser die na een koffiepauze in A de groep om onverklaarbare reden de groep mist en noodgedwongen de terugreis alleen moest maken. De overige leden van de groep hebben 30 minuten vergeefs gezocht naar de bewuste rijder, politie ingeschakeld, Alerts verzonden. Gelukkig was hij na 2 dagen thuis, zag er inmiddels uit als een zwerver, kleding vies, fiets smerig, baard van 3 dagen, maar wel gezond, had zich onderweg tegoed gedaan aan de inhoud van groene kliko’s.

Wat en wie is HetDriemTiem? Kort gezegd: een aantal oudere mannen, gemiddelde leeftijd 60plus, en 1 jonkie te weten EB, soms aangevuld met “gastrijders” waarvan een rijder ons menigmaal naar een lokale AH leidt waar wij ons tegoed mogen doen aan de bekende appeltaart. HDT stapt nagenoeg elke zaterdag op de fiets, rijdt dan een rit van minimaal 100 km, organiseert de rit van de maand, doen mee aan Erbens Vechtdaltoer en nog veel meer. Zin om mee te gaan? Kijk op het gastenboek en sluit je aan.