FTC Marknesse, dé wielervereniging in de Noordoostpolder. 

Rob van Zetten 7e bij NK tegenwindfietsen

20 november 2016 21:25 Een belachelijk concept om op gewone fiets zonder versnellingen tegen windkracht 9 over de Oosterscheldekering te gaan fietsen.
Maar ja dit jaar door schouderoperatie vrijwel geen tijdrit kunnen rijden en ja dit is toch tijdrijden over 8,5km en het lichaam is in orde.
Vanaf het startpodium direct de verzuring in tegen belachelijke windvlagen(gemeten tot windkracht 11). Gezandstraald worden en dan proberen zo snel mogelijk de finish bereiken. Normaal is een tijdritfiets gebouwd om aerodynamische houding aan te nemen, maar je op zo`n stadsfiets vouwen is andere koek. Ook fietsen zonder klikpedalen en op sportschoenen is ook geen dagelijkse kost.
Binnen de kilometer haal je al medestrijders in die vrijwel stilstaan of zelfs omvallen, dat geeft moraal. Maar het zij zeker niet allemaal pannenkoeken en vele licentiehouders doen serieus mee voor de prijzen.
Daarna kilometers aftellen zonder een referentie van snelheid. Toch mentaal proberen helder te blijven denken dat de rest het ook zwaar heeft en doorfietsen om zo snel mogelijk van deze kwelling af te zijn. Uiteindelijk kom ik zowaar in een ritme en ondanks het melkzuur uit de oren kom ik redelijk in leven over de finish.
Men geeft aan dat ik rond de 25 minuten zou zitten en daarmee zou ik dan kort achter de snelste tot dat moment moeten zitten Johnny Hoogerland (Roompot). Uiteindelijk blijkt een 7e plek mijn deel (gemiddeld 20,4km/uur) en is Johnny me dus 2 plaatsen voor. Toch zeer tevreden met een beter resultaat dan gehoopt stuur ik met wind mee 200km naar huis, in de auto welliswaar.

Grtz

Rob